Tutireceptek.hu fejléc

Céklaleves túrógaluskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db cékla,
2 db vöröshagyma,
2 evőkanál étolaj,
1 evőkanál finom liszt,
só.

Túrógaluskához:
1 kávéskanál só,
5 dkg búzadara,
1 db tojás,
25 dkg tehéntúró.

Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk.
Beletesszük a megtisztított, kockákra vágott céklát, jól összekeverjük, és néhány percig az egészet együtt pároljuk.
Ezután megszórjuk a liszttel, felengedjük kb. 1,5 l vízzel, megsózzuk, és kb. 30 percig lassú tűzön főzzük.
Amikor a cékla már majdnem tökéletesen puha, a levest botmixerrel pürésítjük, szükség esetén utánasózzuk.
A céklalevest a hófehér túrógaluska-felhőkkel tálaljuk.

Túrógaluska:
A levesbetéthez a túrót összekeverjük a tojással, a búzadarával meg egy csipet sóval, 10 percig állni hagyjuk.
A masszából enyhén sós, forró vízbe kanállal hosszúkás galuskákat szaggatunk, majd a gombócokat gyöngyöző forralással kifőzzük.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges céklaleves » Tejfölös céklaleves » Hideg céklaleves » Kefíres céklaleves
» Reform céklaleves » Céklaleves » Lengyel hideg céklaleves » Ír Burgonyaleves
» Szegedi marhagulyás » Brokkolileves gerslivel » Kelkáposzta leves fetával » Pacóleves
» Betyár leves » Kukorica-krémleves (vegan) » Tofus rakott zöldbab » Savanyú tojásleves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.