| Céklaleves túrógaluskával receptLevesek Hozzávalók: 1 db cékla, 2 db vöröshagyma, 2 evőkanál étolaj, 1 evőkanál finom liszt, só. Túrógaluskához: 1 kávéskanál só, 5 dkg búzadara, 1 db tojás, 25 dkg tehéntúró. Elkészítés: A finomra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a megtisztított, kockákra vágott céklát, jól összekeverjük, és néhány percig az egészet együtt pároljuk. Ezután megszórjuk a liszttel, felengedjük kb. 1,5 l vízzel, megsózzuk, és kb. 30 percig lassú tűzön főzzük. Amikor a cékla már majdnem tökéletesen puha, a levest botmixerrel pürésítjük, szükség esetén utánasózzuk. A céklalevest a hófehér túrógaluska-felhőkkel tálaljuk. Túrógaluska: A levesbetéthez a túrót összekeverjük a tojással, a búzadarával meg egy csipet sóval, 10 percig állni hagyjuk. A masszából enyhén sós, forró vízbe kanállal hosszúkás galuskákat szaggatunk, majd a gombócokat gyöngyöző forralással kifőzzük. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |