Tutireceptek.hu fejléc

Céklaleves túrógaluskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db cékla,
2 db vöröshagyma,
2 evőkanál étolaj,
1 evőkanál finom liszt,
só.

Túrógaluskához:
1 kávéskanál só,
5 dkg búzadara,
1 db tojás,
25 dkg tehéntúró.

Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk.
Beletesszük a megtisztított, kockákra vágott céklát, jól összekeverjük, és néhány percig az egészet együtt pároljuk.
Ezután megszórjuk a liszttel, felengedjük kb. 1,5 l vízzel, megsózzuk, és kb. 30 percig lassú tűzön főzzük.
Amikor a cékla már majdnem tökéletesen puha, a levest botmixerrel pürésítjük, szükség esetén utánasózzuk.
A céklalevest a hófehér túrógaluska-felhőkkel tálaljuk.

Túrógaluska:
A levesbetéthez a túrót összekeverjük a tojással, a búzadarával meg egy csipet sóval, 10 percig állni hagyjuk.
A masszából enyhén sós, forró vízbe kanállal hosszúkás galuskákat szaggatunk, majd a gombócokat gyöngyöző forralással kifőzzük.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös céklaleves » Lengyel hideg céklaleves » Kefíres céklaleves » Hideg céklaleves
» Zöldséges céklaleves » Reform céklaleves » Céklaleves » Tárkonyos csirkeraguleves
» Kertifőzelék leves » Diós linzerkeksz » Laktató téli leves » Gombaleves magyarosan
» Hamis gulyás leves » Nyári bodzaleves » Nyírségi gombócleves » Eperkrémleves mentával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.