| Házi majonéz fokhagymával receptKöretek Hozzávalók: 3 gerezd fokhagyma 1 kk citromlé 1 db nyers tojás 1 db főtt tojás 1 kávéskanál só 1 kk mustár 150 g tejföl (vagy kefír) Elkészítés: Kikavarjuk a majonézt. A főtt tojássárgáját beletesszük egy tálba a nyers tojássárgájával -ezt csomómentesre összetörjük egy villával. Hozzáadjuk a mustárt, sót, és lassan adagolva az olajjal kavargatjuk. Mindig egy kis adag olajat öntünk, de csak annyit, amennyit fel bír szívni a majonéz. Ezt addig csináljuk, amíg szemmel láthatóan fel tud venni olajat a majonéz, meg persze amennyit szeretnénk. (Ha nagyobb adagot szeretnénk, akkor többet csináljuk.) Ha kész a majonéz, hozzáadjuk a citromlevet, a megtört fokhagymát (ha nincs fokhagymatörőnk, akkor apróra vágjuk), a tejfölt ízlés szerint, és a főtt tojásfehérjét is belevagdaljuk. Hidegre tesszük kb. 10-15 percre, és utána tálaljuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |