| Töltött kagylótészták receptTésztafélék Hozzávalók: 20 db nagyméretű, kagylótészta(vagy kanelloni tészta) Fél kg darált sertés, vagy csirke hus pikáns fűszerkeverék oreganó majoránna szines bors, frissen őrölt 1 paradicsom 1 paprika 1dl olaj, diónyi vaj-a sütéshez só 5 dkg rízs 2 db sárgarépa fél marék borsó 1 egész tojás 1 ek olaj Tetejére. 1 tojás 2dl tejszin rezselt gouda sajt Elkészítés: Töltött kagylótészta 20 db nagy kagylótésztát(vagy kanellonit) 15 percig sós vízben, gyakran kavargatva, (al dente ) megfőzöm. Töltelék: A darált húst pörköltszerűen lesütöm, grill, és pikáns fűszerkeverék, oregánó, majoránna, színes bors, paradicsom, paprika kerül még bele. 5 dkg rízset, 2 db vékonyra szeletelt sárgarépával, egy kevés borsóval, sós vízben fél puhára főzök, 1 ek olajjal, sóval. A lesült darált húst, rizst összekeverem 1 egész tojással, és ezzel a masszával megtöltöm a jól átmosott lecsepegtetett tésztát. ( lehetcsak a hussal is tölteni rízs nélkül)Kivajazott tepsibe rakom. Ha jól átforrósodott, ráöntöm a következőt:1 tojás 2 dl tejszin. A tetejére durvára reszelt gouda sajt kerül. Készre sütöm. Nyáron egy jó adag jégsalátával, igen laktatós. Tanácsok: A tészta ne főjjön el, mert sütés közben még lágyul. A SPÁR-ban kapható ilyen tészta. A recepthez FOTÓ található a naplómba, vagy ezen a linken, van egy album ételek fotóival. http://picasaweb.google.hu/rolvisa/Telek Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: rolvisa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |