| Csirkemájjal töltött cékla receptEgytálételek Hozzávalók: 2 személynek: 6 db cékla 3-4 db csirkemáj 5 dkg bacon 1 db lilahagyma (kisebb) 2-3 gerezd fokhagyma ételízesítő őrölt fehérbors majoranna szerecsendió őrölt gyömbér olívaolaj sajt Elkészítés: Lehetőleg egyforma nagyságú céklát választunk, majd jó alaposan megmossuk, feltesszüki főni. Ha megfőtt, kiszedjük a vízből, és teljesen kihűtjük, majd megpucoljuk, és a belsejébe mélyedés vájunk (óvatosan kell bánni vele, mert könnyen elreped, én mokkáskanállal vájtam ki). Ameddig a cékla fől, elkészítjük a tölteléket. A csirkemájat, a lilahagymát és a bacont felkockázzuk. Egy serpenyőben elkezdjük pirítani a bacont. Amikor már kezd szint kapni, hozzáadjuk a hagymát, majd vékonyan beleszeleteljük a fokhagymát is. Ha kellően megpárolódott, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, és ízlés szerint fűszerezzük. Pár perc alatt, többször átkeverve készre sütjük. A tölteléket belekanalazzuk a céklába. Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk, majd egymás mellé helyezzük a megtöltött céklákat. Megszórjuk egy pici őrölt gyömbérrel és egy pici őrölt borssal, majd megspricceljük olívaolajjal. Előmelegített sütőben, magasabb hőfokon kb. 30 percig sütjük. A sütési idő vége előtt kivesszük a sütőből, reszelt sajttal megszórjuk, majd visszahelyezve addig sütjük, míg a sajt ráolvad. Melegen tálaljuk. Nagyon kiadós és laktató. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |