| Túróval töltött alma receptSütemények, édességek Hozzávalók: alma tehéntúró tejföl mazsola porcukor vaj Elkészítés: A megmosott almák tetejéből vágj le egy 1-1,5 centis szeletet, a belsejüket pedig vájd ki úgy, hogy legalább 1 centis faluk maradjon. A túróhoz adj mazsolát, cukrozd meg, s keverj hozzá annyi tejfölt, hogy egyenletes masszát kapj. (Esetleg feljavíthatod 1-2 tojássárgájával is.) A kikevert túrót hagyd pihenni egy fél órát, majd töltsd az almákba, végül tedd vissza rájuk a levágott felső szeleteket. Egy tepsi alját vajazd meg, állítsd bele az almákat, s tedd közepesen meleg sütőbe. (A töltésnél visszamaradt túrót - esetleg összekeverve a kivájt almabéllel - csomagold alufóliába, és úgy helyezd a tepsibe.) Tanácsok: gyerköcök imádják :D ;) A receptet beküldte: cicaanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |