Tutireceptek.hu fejléc

Májkrémmel töltött fánk recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
8 dkg liszt
o,8 dl olaj
o,8 dl víz
2 db tojás, só
Töltelékhez:
30 dkg májkrém( lehet kenőmája is) de tölthető mással is

Elkészítés:
A vizet, az olajat, a sőt egy lábasba tesszük. Amikor felforrt, beleszórjuk a lisztet, és fakanállal, kislángon egy percig kevergetjük. A tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként belekeverjük, és jól eldolgozzuk a tojásokat.
Tepsibe sütőpapírt helyezünk, erre habzsákkal (kanál is megteszi)diónyi nagyságú tésztákat nyomunk. Megspricceljük egyszer vizes kézzel, és előmelegített 220 fok. sütőbe 5 percig, majd a hőt 200 fokra visszavesszük és 10-12 percig sütjük. Legalább 10 percig a sütőajtaját nem szabad kinyitni, mert nem jön fel a fánk.
A mikor szép szalmaszínű és nagyon kemény a tészta, kivesszük, hagyjuk kihűlni. A fánkok tetejét levágjuk és a májkrémmel megtöltjük, majd visszahelyezzük rá a kalapokat. Zöldfélék közözz tálalva nagyon jól mutat.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolognai töltött cukkini » Libamájjal töltött gomba » Almába töltött csirkemell » Erdélyi töltött paprika
» Töltött paprika » Kakaós töltött copf » Töltött olajbogyók » Töltött fasírt sonkával
» Töltött tojás húsvétra » Töltött lángos » Diós töltött káposzta » Töltött ostya 2.
» Spenótos töltött tojás » Csirkehússal töltött alma » Sonkával töltött burgonya. » Szerb töltött paprika


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.