| Sült töltött birsalma receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók (2 személyre): 1 nagy birsalma 2 ek barna cukor 2 ek dió, durvára vágva 2 ek mazsola (*én apróra vágott datolyával helyettesítettem, amit csak a sütési idő felénél tettem hozzá) 2ek kockára vágott vaj 2tk fahéj (*6 szem kardamom magjai, megtörve) 2ek brandy Elkészítés: A sütőt előmelegítem 180C-ra. A birsalmát (hámozatlanul) félbe vágom és a csuma helyét kivágom, hogy egy közepes méretű mélyedés keletkezzen. Ez a recept legnehezebb része és tényleg komoly munka. A birsalma annyira kemény, hogy ez egy szinte lehetetlen feladat. Nagyon éles késsel megy csak és nagyon nagyon kell vigyázni!!! A két mélyedésbe beleteszem a tölteléket: a barna cukor, dió, vaj, mazsola és fűszerek keverékét. (Ha datolya, azt csak félidőben kell hozzátenni, különben nagyon szétfő) Egy kis tepsit, vagy jénait kibélelek alufóliával és ráhelyezem a két fél gyümölcsöt. A tepsibe öntök 1,2dl vizet. Lefedem alufóliával és 2 óra hosszat sütöm. Félidőnél, azaz egy óra múlva hozzáadok még egyszer 1,2dl vizet. Tanácsok: Langyosra hűtve tálalom, vaníliafagyi, vaníliaöntet, vagy tejföl társaságában. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Aramis39 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |