Tutireceptek.hu fejléc

Sült töltött birsalma recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók (2 személyre):

1 nagy birsalma
2 ek barna cukor
2 ek dió, durvára vágva
2 ek mazsola (*én apróra vágott datolyával helyettesítettem, amit csak a sütési idő felénél tettem hozzá)
2ek kockára vágott vaj
2tk fahéj
(*6 szem kardamom magjai, megtörve)
2ek brandy

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180C-ra.
A birsalmát (hámozatlanul) félbe vágom és a csuma helyét kivágom, hogy egy közepes méretű mélyedés keletkezzen. Ez a recept legnehezebb része és tényleg komoly munka. A birsalma annyira kemény, hogy ez egy szinte lehetetlen feladat. Nagyon éles késsel megy csak és nagyon nagyon kell vigyázni!!! A két mélyedésbe beleteszem a tölteléket: a barna cukor, dió, vaj, mazsola és fűszerek keverékét. (Ha datolya, azt csak félidőben kell hozzátenni, különben nagyon szétfő)
Egy kis tepsit, vagy jénait kibélelek alufóliával és ráhelyezem a két fél gyümölcsöt. A tepsibe öntök 1,2dl vizet. Lefedem alufóliával és 2 óra hosszat sütöm. Félidőnél, azaz egy óra múlva hozzáadok még egyszer 1,2dl vizet.

Tanácsok:
Langyosra hűtve tálalom, vaníliafagyi, vaníliaöntet, vagy tejföl társaságában.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Aramis39


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött kókuszos sütemény » Sajtos töltött cukkini » Sonkával töltött burgonya. » Rizzsel töltött póréhagyma
» Töltött sütőtök » Töltött szendvics » Mézes töltött karika » Húsvéti töltött csirkemell
» Gombával töltött sonka » Kölessel töltött cukkini » Túróval töltött csirkemell » Sajttal töltött borjúrolád
» Töltött tojás » Töltött kacsacomb » Túróval töltött kifli » Töltött paradicsom II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.