| Zöldséggel töltött dagadó receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg dagadó, 3 db zsemle, 2 db tojás, 1 csomó petrezselyem, 10 dkg mélyhűtött zöldborsó, 5 dkg mélyhűtött paprika, 5 dkg csemegekukorica, 10 dkg sárgarépa, só, őrölt bors, 3 dkg zsír. Elkészítés: A gondosan felszúrt dagadót megsózzuk. A sárgarépát megtisztítjuk,apró kockára vágjuk,kevés sós vízben félig megfőzzük,leszűrjük. A mélyhűtött zöldségféléket néhány másodpercre forró vízbe mártjuk,majd a kukoricával együtt leszűrjük. A zsemléket 8-10 percig vízben áztatjuk,kicsavarjuk, késsel apróra vagdaljuk vagy burgonyanyomón áttörjük. Hozzákeverjük a két egész tojást,finomra vagdalt petrezselymet,sózzuk,borsuzzuk,végül óvatosan belekeverjük az előkészített zöldségeket. A dagadóba töltjük,a töltőnyílást hústűvel lezárjuk. Kizsírozott tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 45-50 perc alatt közepes hőfokon megsütjük. Külömböző salátákkal,melegen és hidegen egyaránt tálalhatjuk. Tanácsok: Sütés közben az alatta összegyűlt zsíradékkal locsoljuk. Vizet semmi esetre ne öntsünk alá,mert a töltelék könnyen kibújhat,míg a hús ragadós marad. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |