| Töltött alma egyszerűen receptSütemények, édességek Hozzávalók: személyenként 1 db nagyobb alma, durvára vágott dió, áfonyalekvár (vagy más, házi készítmény), kevés méz, őrölt fahéj, cukor, habtejszín, 1 db citrom leve. A tálaláshoz: habtejszín Elkészítés: Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, maghéjukat a szár felőli oldalon kikaparjuk és citromos vízben megfőzzük. Ha kihűltek vágott diót és a lekvárt összekeverjük, ízesítjük mézzel őrölt fahéjjal és a masszát a magház helyébe töltjük. Ezután hűvös helyen tároljuk. Felhasználásakor habtejszínnel borítjuk és kínáljuk. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |