| Szűzpecsenye krumplirózsában receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg szűzpecsenye 1 tk.édespaprika 12 szelet bacon 2 dl tejszín 2 ek.ketchup só, bors, vegeta, kakukkfű, oregánó Elkészítés: A húst kb. 3cm-es darabokra vágom, közepébe éles késsel lyukakat szúrok, úgy hogy ne érjen le a hús aljáig. Ezekbe a lyukakba egy-egy sajtcsíkot teszek, akkorát hogy kicsit kiemelkedjen a húsból. Ettől finomabb a hús és szépen mutat a közepén megolvadt sajt. Fűszerezés után állni hagyom. A sütőtál alját kibélelem karikára vágott krumplival, ebbe ültetem a baconba csomagolt húshengereket. Ezeket körberakosgatom egész vékonyra szeletelt krumplival (rózsaszerűen). A krumpli szélei fedjék egymást. A tejszínből keveset félreteszek a többit ráöntöm az ételre. A félretett tejszínhez kevés ketchupot keverek és ezzel "szinezem" a krumplirózsa szirmait. Letakarva kezdem sütni, majd ha már megpuhult fedetlenül szép pirosra sütöm. Salátaágyon tálalom. A receptet beküldte: andland Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |