Tutireceptek.hu fejléc

Szűzpecsenye krumplirózsában recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg szűzpecsenye
1 tk.édespaprika
12 szelet bacon
2 dl tejszín
2 ek.ketchup
só, bors, vegeta, kakukkfű, oregánó

Elkészítés:
A húst kb. 3cm-es darabokra vágom, közepébe éles késsel lyukakat szúrok, úgy hogy ne érjen le a hús aljáig. Ezekbe a lyukakba egy-egy sajtcsíkot teszek, akkorát hogy kicsit kiemelkedjen a húsból. Ettől finomabb a hús és szépen mutat a közepén megolvadt sajt. Fűszerezés után állni hagyom.
A sütőtál alját kibélelem karikára vágott krumplival, ebbe ültetem a baconba csomagolt húshengereket. Ezeket körberakosgatom egész vékonyra szeletelt krumplival (rózsaszerűen). A krumpli szélei fedjék egymást.
A tejszínből keveset félreteszek a többit ráöntöm az ételre. A félretett tejszínhez kevés ketchupot keverek és ezzel "szinezem" a krumplirózsa szirmait.
Letakarva kezdem sütni, majd ha már megpuhult fedetlenül szép pirosra sütöm. Salátaágyon tálalom.


A receptet beküldte: andland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bajor szűzpecsenye » Sajtos szűzpecsenye. » Rakott szűzpecsenye » Beregi szűzpecsenye
» Töltött szűzpecsenye » Szezámmagos szűzpecsenye » Szűzpecsenye egyben sütve » Vargányás szűzpecsenye
» Zöldborsós szűzpecsenye » Szűzpecsenye töltve » Csőben sült szűzpecsenye » Cseréptálas szűzpecsenye
» Belga rakott krumpli » Gombás padlizsán » Gyros pitában » Mexikói rizs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.