| Gyros pitában receptEgytálételek Hozzávalók: 2 csirkemell 1 csomag gyros fűszerkeverék 4 ek olívaolaj 1 kígyóuborka 2 lila hagyma 2 paradicsom 10 dkg savanyú káposzta 2 dl natúr joghurt 4 gerezd fokhagyma őrölt, csípős pirospaprika ízlés szerint Pitához: 40 dkg finomliszt 1 ek étolaj 1 tk cukor 2 dkg élesztő 2 kk só 3 dl víz Elkészítés: A húst kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, beleforgatjuk a húst, és éjszakára, de legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A pita elkészítéséhez az élesztőt felfuttatjuk fél bögre cukros vízben. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, sózzuk, hozzáadjuk az olajat és a maradék vizet, majd kézzel, vagy géppel jól kidagasztjuk. Letakarjuk, és 1 óráig kelesztjük. Miután megkelt, 8 részre osztjuk, golyókat formázunk. A sütőt nagyon forróra előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk. A golyókat kinyújtjuk 15 cm-es kör alakra. 4 percig sütjük az egyik felét, majd megfordítjuk, és így is sütjük 4 percig. Nem kell megpirulnia. Ha megsült, tálba szedjük és letakarjuk, hogy puha maradjon. Amíg kel a tészta, felkarikázzuk a lila hagymát, a paradicsomot, az uborkát, felaprítjuk a savanyú káposztát és leveleire tépjük a salátát. A joghurtot elkeverjük az áttört fokhagymával. Ezt a mennyiséget megfelezzük, és az egyiket meghintjük őrölt erős paprikával. A pitát egy hegyes kés segítségével felszúrjuk, és kb. 10-12 cm hosszan egy oldalon felvágjuk. A wokot felforrósítjuk, és erős tűzön megpirítjuk a fűszeres húst. Ezután a pitát, mint egy tasakot megtöltjük egy adag hússal, a felaprított zöldségekkel, végül meglocsoljuk ízlés szerint a sima, vagy csípős fokhagymás öntettel. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |