| Rakott szűzpecsenye receptHúsételek Hozzávalók: Kb. 60-80 dkg szűzpecsenye 1 kg burgonya 15-20 dkg szalonna 20 dkg paradicsom 20 dkg paprika 10-15 dkg vöröshagyma só Elkészítés: A szűzpecsenyét átlós irányban feldaraboljuk, kiverjük, megsózzuk. A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, gyengén megsózzuk. A zöldpaprikát, paradicsomot karikákra, a szalonnát apró kockákra vágjuk. Télen a paprika és paradicsom helyett használhatunk lecsót is! A hagymát vékonyra felszeleteljük. A szalonnát kiolvasztjuk, tepertőjét kiszedjük és zsírjában elősütjük a szűzpecsenyét. A maradék pecsenyezsírban megpirítjuk a hagymát, zöldpaprikát és a paradicsomot. Beáztatott és zsírral vékonyan kikent római tál aljára fektetjük a burgonya 2/3 részét. Rátesszük az elősütött hússzeleteket, arra a lecsós ragut, majd a szalonna tepertőjét. A maradék burgonyával beborítjuk az egészet, és megöntözzük a maradék pecsenyével. A befedett tálat hideg sütőbe tesszük. Kb. 200 fokon 70 percig sütjük. Tanácsok: Tarolhattok vele! A receptet beküldte: Haley Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |