| Gombás padlizsán receptEgytálételek Hozzávalók: 4 db kisebb padlizsán 30 dkg gomba 2 paradicsom 1 csokor petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál olaj, zsemlemorzsa, só, bors. Elkészítés: A megmosott padlizsánokat hosszában vágd ketté, majd lobogó, sós vízben 10 percig főzd elő. Ezután alaposan csepegtesd le, vájd ki a magjait, és egy keveset a húsából is, amit tegyél félre. Egy evőkanál olajon pirítsd meg a vékonyra szeletelt gombát, majd ha levet eresztett, mérsékeld a hőfokot, és add hozzá a meghámozott, darabolt paradicsomot, a kivájt padlizsánhúst, a vágott petrezselymet, valamint a zúzott fokhagymát. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd fedő alatt párold puhára. Tedd a padlizsánokat egymás mellé egy kiolajozott tepsibe, és töltsd meg a gombás töltelékkel, hintsd meg zsemlemorzsával, locsold meg a tejföllel, és süsd 10-15 percig a 180 fokra előmelegített sütőben. Forrón tálald. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |