Tutireceptek.hu fejléc

Bajor szűzpecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg sertés szűzpecsenye
50 dkg vöröshagyma
50 dkg húsos szalonna
10 dkg libazsír

köménymag
6 dkg cukor
őrölt bors
1 ek. balzsam ecet
1 dl fehérbor
80 dkg burgonya
2 db tojás
4 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
étolaj

Elkészítés:
Lehártyázzuk a szűzpecsenyét, érmékre szeleteljük, kissé megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát a libazsírban ropogósra sütjük. Melegen tartjuk. A libazsírban kipirítjuk a kockára vágott szalonnát, kiszedjük és a zsírban lekaramellizáljuk a cukrot a köménnyel együtt. Közben megtisztítjuk a vöröshagymát, karikára szeleteljük és a karamellizált cukorban, megpároljuk és hozzáadjuk a balzsamecetet, és a bort. Megkóstoljuk, ha kell sózzuk borsozzuk és szükség szerint megcukrozzuk.(hasonló az íze mint a párolt káposztának) Vigyázzunk ne főzzük agyon , csak ropogósra pároljuk! Az elkészült párolt vöröshagymára rátesszük a megsütött érméket lefedjük és a köret elkészüléséig melegen tartjuk. Megtisztítjuk a burgonyát, karikára vágjuk, sózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd kisütjük a forró olajban. Konyhai papírtőrlőntörlőn lecsepegtetjük. Következik a tálalás, a sült érmékre halmokba ráhelyezzük a párolt vöröshagymát, megszórjuk a szalonna kockával, majd mellé rakjuk a rántott burgonyát.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vargányás szűzpecsenye » Bajor csülök » Bajor perecleves » Bajor rakott hús
» Bajoros sajtkrémleves » Csirke bajorosan » Bajor vaníliakrém » Töltött szűzpecsenye
» Bajor krumpli leves » Szűzpecsenye egyben sütve » Bajor sertéstarja » Bajor pogácsa
» Bajor sült » Bajor szelet » Bajor savanyú pecsenye » Zöldborsós szűzpecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.