| Szezámmagos szűzpecsenye receptEgytálételek Hozzávalók: 1 sertés szűzpecsenye, 2 közepes vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg vaj, 1 evőkanál szezám mag, 1 evőkanál pirospaprika, 1-1 teáskanál majoránna, tárkony, 2-3 levél friss bazsalikomlevél, 1 rozmaringszál, 1 teáskanál díjóni mustár, 1 evőkanál finomliszt, 2 dl főzőtejszín, 1 evőkanál fekete olajbogyó, só, bors Elkészítés: A szűzpecsenyét megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, konyhai papírtörlővel felitatjuk, és másfél centi vastag szeletekre vágjuk. Kicsit kiveregetjük, sóval, borssal meghintjük. A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A csokor petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róla a nedvességet, és felaprítjuk. A serpenyőben felhevített vajon a szűzpecsenyék mindkét oldalát pirosra, ropogósra sütjük. Kiszedjük, félretesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát, a fokhagymát, amíg meg nem pirulnak, majd visszatesszük a hússzeleteket, megszórjuk a pirospaprikával, kenünk a tetejükre mustárt, megszórjuk szezámmaggal, ízesítjük a fűszerekkel, belerakjuk a bazsalikomleveleket, a rozmaringleveleket. 1 dl vízzel felöntjük, és fedő alatt fél órán keresztül pároljuk. Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a főzőtejszínt, és felforraljuk. Az omlós húsokat petrezselyemmel meghintve, negyedekbe vágott olajbogyókkal tálaljuk. Tanácsok: Olajbogyó helyett kapribogyóval is könnyen kínálhatjuk, ettől még különlegesebb lesz ételünk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |