Tutireceptek.hu fejléc

Belga rakott krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
30 dkg sajt
10 dkg vaj


Elkészítés:
Vágd a nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikára, és fektess le egy réteg krumpli karikát egy kivajazott tűzálló tál aljára. Sózd meg a krumpli réteget, szórd meg apró vajdarabkákkal, majd nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel borítsd be. A sajtra megint rakj krumplit, hintsd meg pici sóval, vajdarabkákkal, ezután újra a sajt következik. Folytasd addig a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére mindenképpen sajt, a sajtra pedig vajdarabkák kerüljenek. A tálat szorosan fedd be alufóliával, és forró sütőben körübelül 50 percig süsd. Végül pedig az alufóliát levéve 10 percig pirítsd a sütőben. Tálald
valamilyen savanyúsággal.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Magyaros rakott spagetti » Krumplifánk » Spenótos rakott krumpli » Túrós rakottas
» Rakott kelkáposzta » Rakott puding :) » Almás rakott kakaóskalács » Francia krumpli
» Rakott kekszes » Rakott hagymás burgonya » Gombaragu krumplilepényen » Gombás rakott csikemell
» Cékla-krumpli-alma » Sajtos rakott karfiol » Rakott brokkoli másként » Rakott sonka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.