| Mexikói rizs receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kisebb fej vörös hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 nagyobb sárgarépa 1-2 zöld csili paprika (üvegből) 2 evőkanál étolaj 180 gramm rizs 250 gramm meghámozott és összedarabolt paradicsom só 400 ml alapleves (csirke) 100 gramm fagyasztott zöldborsó Elkészítés: A vörös és fokhagymát megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sárgarépát rövid csíkokra vágjuk. Egy nagyobb edényben közepes hőmérsékletre melegítjük az olajat. A rizst hozzáadva 2-3 percig pároljuk állandó kavargatás mellett, míg meg nem pirul. Hozzáadjuk a vöröshagymát és tovább pároljuk, még 2 percig. Utána a fokhagymát, a paradicsomot is belekeverjük, ízlés szerint sózzuk. Hozáadjuk a répát, csilit és az alaplevest, felerősítjük a lángot és felforraljuk. Amikor forr, kisebb lángra vesszük, részlegesen lefedjük és hagyjuk még 8 percig főni. Legvégén a borsót adjuk hozzá, lefedjük és még 2 percig főzzük. Forrón tálaljuk. Tanácsok: WW egy adag: 5 pont Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 261 kcal Szénhidráttartalom: 46 gramm Zsírtartalom: 5 gramm A receptet beküldte: Anetta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |