Tutireceptek.hu fejléc

Szőlős túrógombóc bormártással recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró (félzsíros)
70 g búzadara
2 db tojás
1 kávéskanál só
7 dkg zsemlemorzsa
1 ek napraforgó olaj
25 dkg szőlő
A bormártáshoz
0.25 db vanília (rúd)
1 dl édes fehérbor
0.3 dl víz
2 teáskanál vaníliás pudingpor
1 ek cukor
5 dl habtejszín

Elkészítés:
A túrót szitán finomra áttörjük. A tojássárgákkal és a búzadarával összedolgozzuk és fél órát pihentetjük.
A szőlőt megmossuk, leszemezzük és leitatjuk róla a nedvességet.
A zsemlemorzsát az olajon világosbarnára pirítjuk.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és elvegyítjük a túrós masszával.
Egy nagyobb lábasban kb 4 liter vizet forralunk, amit 2 tk sóval ízesítünk.
A túrós masszából vizes kézzel 10-12 gombócot formázunk, amiknek a közepébe 1-2 szőlőszemet nyomunk.
A forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat (kb 10 perc alatt főnek meg).
A kifőtt gombócokat beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
Közben elkészítjük a bormártást : a borhoz öntjük a vizet, hozzákeverjük a vaníliarúdból kikapart pépet, a cukrot, a pudingport és sűrűsödésig főzzük. Hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a maradék szőlőszemeket és éppen csak összeforraljuk.
A gombócokat a bormártással körítve tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült túrógombóc » Túrógombóc diós bundában » Szőlős ponty » Túrógombóc másképp.
» Szőlős metélt » Szőlős piskóta » Szüreti szőlős batyu » Sonkás túrógombóc
» Szőlős csirkepecsenye » Pehely könnyű túrógombóc » Tiroli szőlős rétes » Túrógombóc zabpehellyel
» Túrógombóc tepsiben sütve » Mazsolás túrógombóc » Szőlős pite » Túrógombóc kukoricadarával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.