| Szőlős pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók A tepsi kikenéséhez 1-2 evőkanál finomliszt 2 dkg Rama A tésztához 20 dkg kristálycukor egy csipet só 4 darab tojás 20 dkg finomliszt 40 dkg mag nélküli szőlő (kb. 40 szép szem) 6-7 dkg dióbél 20 dkg Rama Elkészítés: Elkészítés A Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra. Csipetnyit sózzuk, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A kemény habbá vert tojásfehérje egyharmadát rátesszük, a liszt egyharmadát rászitáljuk, óvatosan összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. A masszát egy Ramával kikent, liszttel behintett 25x20 centis tepsibe simítjuk. A szőlőszemeket és a durvára vágott diót rászórjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, nagyjából közepes lánggal (175 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 27-30 percig sütjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |