Tutireceptek.hu fejléc

Szőlős pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

1-2 evőkanál finomliszt
2 dkg Rama
A tésztához

20 dkg kristálycukor
egy csipet só
4 darab tojás
20 dkg finomliszt
40 dkg mag nélküli szőlő (kb. 40 szép szem)
6-7 dkg dióbél
20 dkg Rama

Elkészítés:
Elkészítés

A Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra. Csipetnyit sózzuk, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A kemény habbá vert tojásfehérje egyharmadát rátesszük, a liszt egyharmadát rászitáljuk, óvatosan összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. A masszát egy Ramával kikent, liszttel behintett 25x20 centis tepsibe simítjuk. A szőlőszemeket és a durvára vágott diót rászórjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, nagyjából közepes lánggal (175 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 27-30 percig sütjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szőlős-sonkás tésztasaláta » Szőlős limonádé » Kókuszos-szőlős szelet » Szőlős túrótorta
» Szőlős-marcipános muffin » Szőlős szeletek » Szőlős süti » Szőlős csirke
» Szőlős piskóta » Szőlős-diós praliné » Szőlős-almás szelet » Szőlős csirkepecsenye
» Őszi szőlősaláta » Tiroli szőlős rétes » Szőlős grillázshenger » Szőlős ponty


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.