Tutireceptek.hu fejléc

Szőlős ponty recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
80 dkg pontyfilé
40 dkg fehér szőlő

4-5 szem bors
1 babérlevél
2 szem szegfűszeg
körömnyi fahéj
darabka citromhéj
2 dl száraz vörörsbor
3 dkg vaj
1 evőkanál liszt

Elkészítés:
halszeletek bőrét lebontjuk, és a pontydarabokat vastag falú lábasba fektetjük. A fűszerekkel megszórjuk, és a vörösborral leöntjük. Lefedve, kis lángon körülbelül húsz perc alatt puhára főzzük.

Ez alatt a szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük és lecsumázzuk. A halat szűrőlapáttal forró tálra szedjük, és letakarva melegen tartjuk. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, a visszamaradt hallevet besűrítjük vele, ha kell, még kevés vízzel (vagy borral vörösrel) hígítjuk. Az egészet átszűrjük, és a szőlőszemeket hozzáadva már csak addig hagyjuk a tűzön, mialatt a szőlőszemek kissé megtöppednek, de azért egészben maradnak. A halra öntve vajas párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk.


A receptet beküldte: cicaanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós rántott ponty » Szőlős kacsa » Szőlős-almás szelet » Szőlős süti
» Őszi szőlősaláta » Kakukkfüves ponty » Szőlős metélt 2. » Fokhagymás ponty
» Ponty szalonnásan » Szőlős édesség » Sajtos ponty tepsiben » Tejfölös-gombás ponty
» Ponty oroszosan » Pontyhalászlé egyszerűen » Sajtos ponty » Tepsis töltött ponty


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.