Tutireceptek.hu fejléc

Szőlős piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 db babapiskóta
2 dl édes fehérbor
10 dkg dió vagy meghámozott mandula
3 tojás
40 dkg fehér szőlő
4 evőkanál cukor
1 kicsi citrom

Elkészítés:
A babapiskótát darabokra törjük, és mély üvegtál vagy négy talpas pohár aljára rakjuk, a bor felével meglocsoljuk. A dió felét – a szép szemeket – kiválogatjuk, félretesszük, a többit durvára vágva a piskótára szórjuk. A szőlőt leszemezzük, a fele szintén a piskótára kerül. A tojást a cukorral nyeles serpenyőben fehéredésig keverjük, a bor másik felével felengedjük, a citrom héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk, kikeverjük. Nagyobb lábosban vizet forralunk, a serpenyőt beleállítjuk, és a krémet kevergetve addig hagyjuk a gőzön, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor a piskótára öntjük, és ha kihűlt, fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a szép diószemekkel és a maradék szőlőszemekkel kirakjuk.

Tanácsok:
4 személyre. (Az elkészítési idő hűtés nélkül értendő!)

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges piskótás alagút » Mézes piskóta » Tengerész piskóta » Anyukám piskótája
» Könnyű epres piskóta » Meggyes piskóta2 » Cukrász piskóta » Málnás babapiskótás
» Epres pudingos piskóta » Start piskóta -mikróban » Puncsos piskótatekercs » Ribizlis mikrós piskóta
» Szőlős-marcipános muffin » Búzakorpás piskóta » Málnás mikrós piskóta » Tojás nélküli piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.