| Szőlős piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 db babapiskóta 2 dl édes fehérbor 10 dkg dió vagy meghámozott mandula 3 tojás 40 dkg fehér szőlő 4 evőkanál cukor 1 kicsi citrom Elkészítés: A babapiskótát darabokra törjük, és mély üvegtál vagy négy talpas pohár aljára rakjuk, a bor felével meglocsoljuk. A dió felét – a szép szemeket – kiválogatjuk, félretesszük, a többit durvára vágva a piskótára szórjuk. A szőlőt leszemezzük, a fele szintén a piskótára kerül. A tojást a cukorral nyeles serpenyőben fehéredésig keverjük, a bor másik felével felengedjük, a citrom héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk, kikeverjük. Nagyobb lábosban vizet forralunk, a serpenyőt beleállítjuk, és a krémet kevergetve addig hagyjuk a gőzön, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor a piskótára öntjük, és ha kihűlt, fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a szép diószemekkel és a maradék szőlőszemekkel kirakjuk. Tanácsok: 4 személyre. (Az elkészítési idő hűtés nélkül értendő!) Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |