| Szőlős csirkepecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 2 db kis csirke, vagy 8 db comb, esetleg 4 db mell, 5-6 dkg margarin, 1 dl száraz fehér bor, 2 nagy fürt szőlő, só ízlés szerint. Elkészítés: A felforrósított margarinon megpirítjuk a feldarabolt csirkéket vagy combot, mellet, megsózzuk ízlés szerint az egészet átpakoljuk egy tepsibe, ráöntjük a margarint, a bort, lefedjük alufóliával, és a sütőben 30 percig pároljuk. A fóliát levéve, köré-rakjuk a leszemezett szőlőt, és ezzel már csak 5-6 percig sütjük. A bortól meg a szőlőtől különlegesen jó zamatot kap a csirkepecsenyénk. Tanácsok: Tört burgonyával, párolt rizzsel és savanyúsággal tálaljuk. Nagyon finom mellé a hagymás zsíron dinsztelt savanyú-káposzta. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |