| Túrógombóc másképp. receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: 50 dkg túró. 4 tojás, 10 dkg cukor, 7 ek. búzadara, 2 ek. liszt, meggy vagy eper, olaj, 10 dkg zsemlemorzsa, tálaláshoz tejföl, ízlés szerint porcukor. Elkészítés: A túrót összetörjük villával, majd összedolgozzuk a tojással, cukorral, liszttel, búzadarával. Letakarva a hűtőbe tesszük 3 órára pihenni (vagy akár 8 órára, az még jobb). A szépen megdagadt masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk úgy, hogy mindegyik közepébe egy-egy szem meggy vagy eper kerüljön. Forrásban lévő vízben kifőzzük, először egyet próbaképpen, azután a többit. Amíg fő, az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A kifőtt gombócokat lecsepegtetjük és beleforgatjuk a morzsába. Tejföllel, porcukorral tálaljuk. A receptet beküldte: jana48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |