| Tiroli szőlős rétes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg mélyhűtött leveles tészta 20 dl tej 2 evőkanál cukor 1 tasak vaníliás cukor fél tasak vaníliás pudingpor 25 dkg piros szőlő 25 dkg fehér szőlő 1 tojás a tálaláshoz porcukor Elkészítés: A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni. A tejet a cukorral meg a vaníliás cukorral forraljuk fel, és állandóan kevergetve öntsük hozzá a kevés hideg tejjel simára kevert pudingport. Ha jól besűrűsödött, húzzuk le a tűzről, és hűtsük ki. A szőlőszemeket hosszában vágjuk félbe, és magozzuk ki. Ezután a kiolvadt leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk 3 mm vastagra. A kihűlt pudingot kanalazzuk a tészta felénk levő részére, majd 10 centi szélességben kenjük el, és halmozzuk rá vegyesen a szőlőszemeket. A két végét kicsit hajtsuk be, hogy sütés közben a töltelék ne folyjon ki, majd nem túl szorosan göngyöljük fel. A habosra kevert tojással kenjük be és 200 °C-os sütőben süssük pirosra. Tálaláskor a kihűlt szőlős rétest ferdén szeleteljük fel, szórjuk meg kevés porcukorral Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 380 kcal A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |