| Szőlős süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg szőlő 2 dl muskotályos bor 4 tojás 10 dkg puha vaj 15 dkg cukor 1 evőkanál vaníliás cukor 10 dkg liszt 10 dkg keményítő 1 csomag sütőpor 2 evőkanál porcukor Elkészítés: A szőlőt megmossuk, leszemezzük, és muskotályos borban áztatjuk, addig, amíg a tésztát elkészítjük. Egy 28 cm átmérőjű kerek formát alufóliával kibélelünk, úgy hogy a peremére is jusson. A fóliát alaposan kivajazzuk. A vajat elkeverjük a cukrokkal, beledolgozzuk a tojássárgákat, belekeverjük a sütőporral és keményítővel elkevert lisztet, végül óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tojáshabot. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A szőlőszemeket leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, és az alufóliára szórjuk, ráöntjük a tésztát, és elsimítjuk. Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 55 percig sütjük. (Tűpróba!) A kész sütit 20 percig a formában hagyjuk hűlni, majd óvatosan egy rácsra borítjuk. Lehúzzuk róla a fóliát, és hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |