| Szőlős csirke receptHúsételek Hozzávalók: 2 csontos, bőrös csirkemell, só, őrölt bors, 1 csokor újhagyma, 15 dkg fehér, lehetőleg muskotályos szőlő, 15 dkg vörös szőlő, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál olaj. A szószhoz: 2 dl száraz fehér bor, 2 dl tejszín, 1 kávéskanál mustár, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 evőkanál morzsolt tárkony. Elkészítés: A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, és az így kapott 4 darabot alaposan kiklopfoljuk, és megsózzuk-megborsozzuk. Az újhagyma fehér szárrészét vékonyan felkarikázzuk, aztán a kétféle szőlőt leszemezzük, és a szemeket félbevágjuk. A szósz következik: kézi habverővel simára keverjük egy tálban a tejszínt, a mustárt, a keményítőt és a tárkonyt. A vajat és az olajat gyengéden összeolvasztjuk egy akkora lábosban vagy serpenyőben, amelyben elférnek majd egymás mellett a húsdarabok. Utána mérsékeltre csavarjuk alatt a tüzet, és lefedve oldalanként 6-8 perc alatt megsütjük a vajas olajon fedő alatt a csirkemelleket. Ha a sütési idő végén beléjük szúrunk egy késsel, és áttetsző lé csordogál ki belőlük, készen vannak. Ekkor szűrőlapáttal átemeljük őket egy tálra, és alufóliát borítunk rájuk. A serpenyőben maradt vajas olajon kevergetve megfonnyasztjuk az újhagymát, ráöntjük a bort, és utána néhány darab híján, hozzáadjuk az összes szőlőt. Várunk 1-2 percet, hogy a gyümölcs elkezdjen megpuhulni, aztán a kancsóból hozzáöntjük a szószt, és kevergetve 2-3 perc alatt az egészet besűrítjük. Tálaláskor a sült csirkemelleket megöntözzük a tárkonyos-szőlős szósszal, és díszítésül rábiggyesztjük a félretett szőlőszemeket. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |