| Szőlős-marcipános muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: kb 12 db-hoz: 25 dkg mag nélküli szőlő 10 dkg natúr marcipán 28 dkg liszt 2 teáskanál sütőpor 0,5 szódabikarbóna 0,5 teáskanál fahéj 1 tojás 12 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 0,8 dl étolaj/12,5 dkg puha vaj 2,5 dl tej/tejföl a díszítéshez: 15 dkg porcukor 2,5 evőkanál fehérbor/szőlőlé (a sütőformához zsíradék/sütőpapír) Elkészítés: A sütőt 180 fokosra előmelegítjük, a sütőformát kizsírozzuk, vagy belerakjuk a sütöpapír formákat. A szőlőt megmossuk, a marcipánt kis darabokra vágjuk. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, és elkeverjük a sütőporral, a fahéjjal, a marcipándarabkákkal és a szódabikarbónával. Egy másik edényben felverjük a tojást, és jól elkeverjük a cukorral, olajjal/vajjal, tejjel/tejföllel. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a szőlőszemeket. A tésztát a sütőformákba töltjük, és 20-25 percig sütjük. A kész süteményt a formában hagyjuk pihentetni kb 10 percig, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A díszítéshez a porcukorból, és a borból/szőlőléből fényes cukormázat keverünk. A muffinokat egyesével óvatosan belemártjuk, és hagyjuk megszáradni. Elkészítési idő: 15 perc Kalóriatartalom: 270 kcal Szénhidráttartalom: 4,8 gramm Zsírtartalom: 7 gramm A receptet beküldte: eosz865 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |