| Szőlős-mazsolás muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 dkg mazsola 20 dkg szőlő 2 db tojás 10 dkg cukor 5 dkg vaj 1 db citrom reszelt héja 1 tasak vaníliás cukor 20 dkg liszt vaj liszt Elkészítés: 1. A mazsolát leöblítjük, beáztatjuk. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és a feleket még kettévágjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. 2. A cukrot a vajjal és a tojások sárgájával habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, ügyelve, hogy ne törjön össze. A szőlőszemeket és a lecsepegtetett mazsolát is hozzáadjuk. 3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.A muffin forma mélyedéseit kivajazzuk, kilisztezzük, és beletöltjük a masszát. A sütőben 20 perc alatt készre sütjük (érdemes tűpróbát végezni, akár hurkapálcikával is). A sütőből kivéve tálaljuk. Kínálhatunk mellé különféle önteteket is. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |