Tutireceptek.hu fejléc

Szőlős metélt 2. recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg (cakkos szélű) metélt tészta
2 tojás
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg puha vaj
2 dl tejföl
kevés citromhéj
20 dkg csemegeszőlő vagy 10-15dkg mazsola

vaj és zsemlemorzsa a tálhoz
vaníliás porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A tésztát megfőzzük.A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük, belerakjuk a vajat, a tejfölt, a citromhéjat és végül a kifőzött tésztát és a leszemezett szőlőt (vagy a beáztatott lecsepegtetett, puha mazsolát).
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a tésztás masszába óvatosan beleforgatjuk. Egy jénait kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk. Beleöntjük a tésztás masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Ha kész, megszórjuk vaníliás porcukorral.

Tanácsok:
Ha valaki még emlékszik az "iskolai menzás szőlős tésztára", az mindenképp próbálja ki.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres habos metélt hidegen » Szőlős kacsa » Csirkeragu metélttel » Erdész metélt
» Majorannás metélt » Édes sült metélt II. » Spenótos sajtos metélt » Piros sajtos metélt
» Szőlős csirke » Szőlős piskóta » Vaníliás metélt » Burgonyametélt (nudli)
» Szüreti metélt » Betakart diós metélt » Csirkés metéltsaláta » Tiroli szőlős rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.