| Szőlős metélt 2. receptTésztafélék Hozzávalók: 25 dkg (cakkos szélű) metélt tészta 2 tojás 5 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 5 dkg puha vaj 2 dl tejföl kevés citromhéj 20 dkg csemegeszőlő vagy 10-15dkg mazsola vaj és zsemlemorzsa a tálhoz vaníliás porcukor a szóráshoz Elkészítés: A tésztát megfőzzük.A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük, belerakjuk a vajat, a tejfölt, a citromhéjat és végül a kifőzött tésztát és a leszemezett szőlőt (vagy a beáztatott lecsepegtetett, puha mazsolát). A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a tésztás masszába óvatosan beleforgatjuk. Egy jénait kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk. Beleöntjük a tésztás masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kész, megszórjuk vaníliás porcukorral. Tanácsok: Ha valaki még emlékszik az "iskolai menzás szőlős tésztára", az mindenképp próbálja ki. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |