| Szőlős grillázshenger receptSütemények, édességek Hozzávalók: Grillázs: 20 dkg cukor, 20 dkg mandula, kevés olaj 5 dkg kész piskótalap Borkrém: 1 csomag főzős pudingpor, 1 dl muskotályos bor, 1 dl víz, 10 dkg kristálycukor, 20 dkg sütőmargarin 20 dkg szőlő, 10 dkg gyümölcszselé Gyümölcszselé: 1 csomag gyümölcszselé por, 10 dkg csokoládé Elkészítés: Az előkészületek igényessége a siker záloga. Először készítsük el a borkrémet. A muskotályos bort, vizet, cukrot és a pudingport sűrű krémmé főzzük. A habosra kevert margarinhoz adjuk a krémalapot, és kihabosítjuk. A gyümölcszselét vízzel felfőzzük, majd lehűtjük. A piskótalapból pogácsaszaggatóval kis korongokat szúrunk ki. A korongok a grillázshenger talpai lesznek. Ezután készítjük el a grillázst. A cukrot dobos cukor színűre, aranysárgára olvasztjuk, hozzáadjuk a felszeletelt mandulát, olajozott sütőlapra ellapítjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Ügyeljünk arra, hogy a grillázsunk egyenletes vastag legyen. Ezután 12 x 4 cm-es téglalapokra felvágjuk, és a nyújtófára felhajtva dermesztjük. A fáról lehúzva töltjük. A piskótalapra kerül a henger, és abba a borkrém. Ha a hengerben lehűlt és megdermedt a krém, a piskótatalp felőli részét olvasztott csokoládéba mártjuk, és zsírpapírra tesszük. A hengereket ezután szőlőszemekkel díszítjük. A gyümölcsöt a hideg zselével fényezhetjük. Igen mutatós, nagyon különleges desszert, megéri ennyit pepecselni vele. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |