| Francia póréhagymaleves receptLevesek Hozzávalók: 10 dkg teavaj 1 közepes póré 4 gerezd fokhagyma 2-3 dl tejszín 3 ek keményítő 2 leveskocka bors víz Elkészítés: A vajon megfonnyasztjuk a karikákra vágott pórét.Felöntjük 2 l meleg vízben feloldott leveskockával.Forrásig melegítjük,közben borsozzuk,és belenyomunk 2 gerezd fokhagymát.Hozzáadjuk a tejszínt,főzzük,majd a vízben feloldott keményítőt,1-2 percig főzzük,újabb 2 gerezd fokhagyma,és kész is. Tanácsok: A tálaláskor pirított kenyeret darabolunk a tányérba,majd reszelt sajttal megszórjuk.A mániás fokhagymaimádatom természetesen nem feltétlenül követendő.Ha nagyon extrázni szeretnénk levágjuk egy rozscipó tetejét,kivállyuk,majd beletöltjük a levest.Mindezt tányérra helyezve sütőben 2-3 perc alatt pirítjuk kicsit.Ha jó a cipó,akkor étkezés alatt fogyaszthatóra ázik,de megtartja a finom levesünket. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: hettikem Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |