| Szalagos fánk Ági módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt 2 tojás sárgája 3 dkg élesztő 5 dkg langyos vaj 3 dl tej 0.5 dl rum só cukor Elkészítés: A lisztet átszitáljuk.Hozzáadjuk a tojássárgáját,rumot,késhegynyi sót,a langyos vajat.Hozzáadjuk az 1 dl tejben,kevés cukorral megfuttatot élesztőt,végül apránként a többi langyos tejet.Jól kidolgozzuk,nem kell megijedni lágy,ragadós tészta lesz. Konyharuhával letakarva meleg helyre tesszük,és kétszeresére kelesztjük.Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk,és kb 10 cm fánkokat szaggatunk belőle.Letakarva még 15-20 percig hagyjuk.Meleg nem túl forró olajban sütjük.Mindig a deszkán felül lévő részt rakjuk alulra,és az első oldal fedő alatt sütjük,a másikat fedő nélkűl. Tanácsok: Én egy csomag torta bevonót megcsináltam,és 1-1-evőkanálnyi jutott mindegyik fánkra.13 db lett.Ezt megszórtam tortadarával,és nagyon finom! Természetesen ízlés szerinti lehet a tortabevonó,nekem Marcipános volt itthon. A receptet beküldte: smudlaagi54 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |