Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi pulykaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg pulykamell filé
1 fej vöröshagyma,
fél dl olaj
5 dkg angolszalonna
5 dkg sárgarépa
5 dkg gyökér
10 dkg gomba
1 db paradicsom
1 db TV paprika
1 dl tejföl
1 dl tejszín
só,
liszt
fehérbors
csemegepaprika

Elkészítés:
Az angolszalonnát kiolvasztjuk,hozzáadjuk az olajat és a finomra vágott vöröshagymát.Ezt megpirítjuk,hozzáadjuk a pirospaprikát,vízzel felengedjük,majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott pulykamellet,sárgarépát,gyökeret és a többi zöldséget.Sóval,fehér borssal ízesítjük,és puhára pároljuk.A tejfölt és a tejszínt elkeverjük 1 evőkanál liszttel és a levest behabarjuk.
Néhány percig forraljuk,tetejét apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.


A receptet beküldte: tjudy25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi palacsinta » Bakonyi betyárleves » Bakonyi omlett » Bakonyi Betyár
» Hússzeletek bakonyi módra » Bakonyi betyár leves » Bakonyi sertéscsíkok » Bakonyi sertésborda
» Csirkemell bakonyiasan » Bakonyi fácánmell sajtosan » Bakonyi csirkemell 2. » Bakonyi csirkemell
» Bakonyi pacalleves » Bakonyi palacsintametélt » Bakonyi húsos leves » Bakonyi sertésszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.