| Karfiol-brokkoli krémleves receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg brokkoli 20 dkg karfiol 30 dkg burgonya 15 dkg sárgarépa 1 közepes fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 2 ek. olaj l l tyúkhúsleves (kockából) 2 dl tej só bors szerecsendió 4 kk. tejföl 1/4 piros húsú paprika Elkészítés: A brokkolit és a karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A burgonyát, sárgarépát, hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a burgonyát és a répát karikákra, a hagymát finomra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a burgonyát és a sárgarépát, élénk tűzön 1 percig pirítjuk. Felöntjük a húslevessel, beletesszük a brokkolit és a karfiolt, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet vajpuhára főzzük (kb. 50 perc). 4-4 apró brokkoli- és karfiolrózsát kiemelünk a levesből a díszítéshez, a többit botmixerrel krémmé zúzzuk. Hozzáadjuk a tejet, ízlés szerint sót, borsot és frissen reszelt szerecsendiót, még egyszer felforraljuk. Tálaláskor mélytányérba szedjük, majd "tejfölcirmokkal", a félretett brokkoli- és karfiolrózsákkal, valamint az apróra felkockázott paprikával díszítjük. Tanácsok: Mélyhűtött brokkoliból és karfiolból is készíthetjük. 1 adag: 225 kcal A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |