| Paprikás krémleves receptLevesek Hozzávalók: 1,2 kg sárga paprika, 300 g húsos zellerszár, 3 fej gyöngyhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy kis darab csípős paprika, egy evőkanál édes köménymag, olaj,só Elkészítés: A fokhagymát és a gyöngyhagymákat nagyobb darabokra, a kicsumázott édes paprikát kis kockákra,a zeller szárát csíkokra vágjuk. Egy lábasban négy evőkanál forró olajon pirítjuk egy kicsit a zöldségeket,majd felöntjük fél liter vízzel,sózzuk és lassú tűzön hagyjuk fél órát főni.Ezután kihűtjük és levével együtt összeturmixoljuk.Utána sózzuk,majd a krémet hűtőbe tesszük 2-3 órára.Kis leveses csészébe tálaljuk,tetejét meg kell hinteni édeskömény magjaival és finomra vágott csípős paprikával. Ízesített pirítóssal kínáljuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: esztella100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |