| Paraszt lángos Erzsi módra receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: kb 20 dkg áttört krumpli 40 dkg liszt fél csomag élesztö 1 dl tej só pici cukor tejföl 1 tojás reszelt sajt Elkészítés: az áttört krumplit hidegen össze keverem a lisztel kb mogyoró nagyságu zsirt adok hozzá a langyos tejbe pici cukrot teszek az élesztövel 1 marék lisztel negyed órát kelni hagyom majd a liszthez adom langyos vizel simára dagasztom 40 percig langyos helyen kelesztem utána sütöpapirral bélelt sütötepsibe simitom amit nagyon vékonyan zsirral kenek ki negyed órát igy is hagyom kelni a tetejére 1 tojást 1 jónagy kanál tejföllel bekenek a sütöt 200 fokon 10 percig elö melegitem a sütése alsó felsö lángon kb 20 perc mikor kész még melegen tejföllel bekenem reszelt sajtal megszórom 2 tepsivel lesz belöle Tanácsok: eredetileg kemencébe kenyér tésztából nagyanyáink sütötték mi gyerekek az iskolába veszekedtünk érte én sokat kisérleztem kemence nélkül villanysütöbe sütni még talán ez a recept hasonlit legjobban a régi paraszt lángosra de a gyerekeimnek igy tökéletes A receptet beküldte: szabóné erzsi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |