Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsó leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Kb.fél kg zöldborsó,(lehet friss,fagyasztott vagy konzerv),
2-3 db sárgarépa,delikát vagy só,
nokedlihez:2-3 tojás,liszt,só.
rántáshoz:kb.2 k.liszt,pici olaj,p.paprika.

Elkészítés:
A z.borsót delikátos,vagy sós vízbe felteszem főni,majd hozzáadom a karikára vagy kockákra vágott sárgarépát.Ha mindkettő megpuhult,akkor elkészítem a rántást kb.2 k.lisztből kevés olajjal,ha megpirult,pici p.paprikát adok hozzá,és besűrítem vele a levest.
A tojásokból a liszttel,pici sóval a szokásos módon nokdlit készítek,és beleszaggatom a levesbe (aki akarja külön is kifőzheti enyhén sós vízben),és ha a nokedli puhára főtt,elkészült a leves.
Ha konzervből,üveges borsóból készítem,akkor előbb a répát megfőzöm,beleszaggatom a nokedlit,majd a rántás jön,és csak utólag adom hozzá a borsót,mivel már meg van főve,hogy ne főjjön szét.

Tanácsok:
Szinte mindenki szereti ezt a könnyen elkészíthető,tartalmas levest.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: PIROS35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonya krémleves » Mézes fehérrépaleves » Zöldségleves gyorsan » Őszibarack leves másként
» Jókai bableves » Kolbászleves » Sajtleves hideg napokra... » Ribizli leves
» Zöldséges brokkoli leves » Savanyú malacleves » Alföldi zöldségleves » Csordásleves
» Leves reszelt zöldségekből » Kalábriai leves » Tejszínes cukkinileves » Fokhagymás sajtkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.