| Fácán gesztenyés almával receptHozzávalók: » 50 dkg alma » 4 dkg vaj » 1 fácán » só, bors » 10 dkg zsíros szalonna, felszeletelve » 3-4 ek. olaj » 2,5 dl tyúkhúsleves » 25 dkg gesztenyemassza » 2,25 dl almabor » 2 tk. étkezési keményítő » 1,25 dl tejszín Elkészítés: A felszeletelt almát vajon megpároljuk, a fácánt besózzuk, szalonnával befedjük, majd megkötözzük. Így megpirítjuk, majd lefedve egy órát pároljuk úgy, hogy közben mindig kevés levest öntünk hozzá. Ezután a pecsenyeléhez keverjük a gesztenyemasszát és az almát, majd a felszeletelt hús mellé tesszük a keveréket. Az almabort felforraljuk, besűrűsítjük a keményítővel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a tejszínt is, és ezzel meglocsolva kínáljuk a húst. A receptet beküldte: Tüccsögi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |