| Párolt vadkacsa receptHozzávalók: 1 vadkacsa 10 dkg füstölt szalonna 25 dkg vegyes zöldség 1 vöröshagyma 2 dl vörösbor 8 dkg zsír 2 dl tejföl 1 mokkáskanál mustár 1 babérlevél 1 ek cukor 1 citrom só bors 1 ek liszt Elkészítés: A lenyúzott kacsát kiáztatjuk, megszárítjuk, megsózzuk, és szalonnacsíkokkal megtűzdeljük. A karikára vágott vegyes zöldséget és hagymát a fele zsírban – tepsiben – megpirítjuk, hozzáadjuk a citromhéjat és a babérlevelet, rárakjuk a kacsát és a megforrósított zsírral leöntjük. Egy kevés vizet és vörösbort is öntünk alá, és gyakori öntözgetés közben puhára – de pirosra – sütjük. Ha a hús teljesen megpuhult, deszkára szedjük. A zöldséget levével együtt áttörjük, hozzátesszük a megpirított cukrot, meghintjük liszttel, elkeverjük és egy kevés vízzel feleresztjük. Tejföllel, mustárral, citromlével ízesítjük. A kacsát fölszeleteljük, belerakjuk a mártásba és felforraljuk. A húst tálra tesszük, néhány kanálka mártást öntünk alá, és burgonyafánkkal vagy krokettel tálaljuk. A többi mártást külön csészében adjuk hozzá. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |