Tutireceptek.hu fejléc

Pityókás őzragu recept

Kategória:


Hozzávalók:
1-1,5kg őzgerinc,
két gerezd fokhagyma,
10 szem borókabogyó;
ugyanennyi zöldbors,
só,
egy db szerecsendió virág,
1 szem szegfűszeg(jó finomra őrölve),
egy evőkanál méz,
egy kevés tárkony és bazsalikom,
egy liter fehérbor,
két dl gyümölcspálinka,
egy evőkanál áfonya- vagy szederlekvár.

Elkészítés:
A gerincről lefejtjük a húst és vékony csíkokra vágjuk. Ráöntjük a bor felét és egy estére pihentetjük.
Ezután egy kisebb bográcsba feltesszük főni a húst, ráöntjük a bort, amiben ázott, hozzáadjuk a tört borókabogyót, borsot, a szegfűszeget, egy kevés sót és így főzzük, amíg levetnem enged a hús. Ekkor kerüljön bele a zúzott fokhagyma, a méz és a zöldfűszerek, a szerecsendió virág és a pálinkának a fele. Közepes lángon főzzük addig, amíg a hús már majdnem teljesen puha, majd keverjük hozzá a mézet, a maradék pálinkát, a lekvárt és ízlés szerint sózzuk. Ha menet közben elpárolog a leve, akkor először a maradék bort adjuk hozz, majd óvatosan adagolva vízzel öntsük fel a ragut. Ha elkészült, akkor hagyjuk egy órát állni, hogy az ízek összeérjenek, majd újramelegítve, kínáló tálba szedve kínáljuk. Tarhonya, párolt zöldség és valamilyen aromás pálinka dukál hozzá( vagy édes, félédes fehérbor)


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pityókás fügedzsem » Zöldséges őzragu » Pityókás szilvás gombóc » Pityókás ponty
» Tárkonyos őzragu. » Fácánpörkölt » Libamájjal töltött fürj » Vadas kicsit másképp
» Vadas leves gazdagon » Jászberényi birkapörkölt » Bakonyi fácánmell » Fácán vörösborban
» Ropogós vadkacsa » Párolt-sült nyúl vadasan » Gombás vadkacsaragu » Őzbatyu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.