Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós karfiol őszibarackmártással recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg karfiol
10 dkg liszt
3 evőkanál olaj
2 tojásfehérje
15 g lenmag
olaj a sütéshez

1 fej vöröshagyma
1 kis darab gyömbér
40 dkg őszibarack - konzerv is lehet
1 evőkanál ecet

Elkészítés:
A megtisztított karfiolt szedd rózsáira, és sós vízben főzd roppanósra. Közben készíts a lisztből a tojásfehérjével, a lenmaggal, 1 evőkanál olajjal, sóval és 1 dl vízzel palacsintasűrűségű tésztát, amit hagyj állni 45 percig.
A hagymát és a gyömbért vágd apró kockákra, és 1 evőkanál forró olajban párold üvegesre. Tedd bele a barackot, majd turmixold össze. Ecettel, sóval ízesítsd. A felforrósított olajban süsd ki a tésztába mártogatott karfiolrózsákat.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconos rakott karfiol » Karfiol krémleves » Pulykaropogós » Karfiol rántva
» Karfiolos busasaláta » Prézlis karfiol » Karfiol sonkahabbal » Tejszínes-gombás karfiol
» Csőben sült sonkás karfiol » Májas karfiol » Burgonyás cukkinis ropogós » Ropogós karfiol
» Rizsropogós » Karfiolrizottó » Gombaropogós vagy krokett » Rakott brokkoli és karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.