| Ropogós karfiol őszibarackmártással receptZöldséges ételek Hozzávalók: 40 dkg karfiol 10 dkg liszt 3 evőkanál olaj 2 tojásfehérje 15 g lenmag olaj a sütéshez só 1 fej vöröshagyma 1 kis darab gyömbér 40 dkg őszibarack - konzerv is lehet 1 evőkanál ecet Elkészítés: A megtisztított karfiolt szedd rózsáira, és sós vízben főzd roppanósra. Közben készíts a lisztből a tojásfehérjével, a lenmaggal, 1 evőkanál olajjal, sóval és 1 dl vízzel palacsintasűrűségű tésztát, amit hagyj állni 45 percig. A hagymát és a gyömbért vágd apró kockákra, és 1 evőkanál forró olajban párold üvegesre. Tedd bele a barackot, majd turmixold össze. Ecettel, sóval ízesítsd. A felforrósított olajban süsd ki a tésztába mártogatott karfiolrózsákat. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |