| Rizsropogós receptKöretek Hozzávalók: 2 dl rizs 4 dl víz 5 dkg vaj 10 dkg sajt 4 db tojás 10 dkg liszt 15 dkg zsemlemorzsa 4 dl olaj a sütéshez só Elkészítés: A rizst felforrósított vajba öntöm, fehéredésig pirítom állandó keverés mellett. Ráöntöm a 4 dl hideg vizet (sercegni fog, meg köpködni, ezért vigyázok), megkavarom és lefedem. Ha felforr, leveszem a gázt, és néha kavarok rajta. Mikor már alig van víz rajta, beleteszem a sót, jól megkavarom, majd leveszem a tűzről. Belekeverem a reszelt sajtot és 2 db tojást, kihűtöm és 6-8 cm hosszú rudakat formázok belőle. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatom és bő, forró olajban kisütöm. Sültek, pecsenyék mellé tálalom. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |