Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
1 kis hagyma
1 közepes burgonya
2 dl tejszín
olaj

bors
borsikafű
lestyán
rozmaring
petrezselyemlevél

Elkészítés:
Kevés olajon a hagymát, burgonyát és a rózsáira szedett karfiolt átpirítani (én elég rusztikusra daraboltam mindent, mert a turmixolás során úgy is püré lesz az összes hozzávalóból) majd felönteni annyi vízzel, hogy az egészet ellepje.
Kb. 15 perc alatt puhára főnek a hozzávalók, ekkor beledobtam a fűszereket, ízlés szerint. Aztán botmixerrel az egészet pürésítettem, majd 2 dl tejszínnel az egészet újra felfőztem.

Tanácsok:
Pár kisebb karfiolt kivettem a pürésítés előtt, így ez lett a levesbetét.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: porcellán


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol felfújt » Sajtos rakott karfiol 2 » Karfiolpuding » Almakrémleves
» Karfiol finomság » Zöldborsókrémleves » Cukkinikrémleves2 » Póréhagymakrémleves
» Tökkrémleves » Gombás karfiol-tál » Túrós karfiol » Karfiol krokett
» Karottakrémleves » Karfiol rakottas » Eperkrémleves mentával » Karfiol savanyítva


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.