| Karfiol krémleves receptLevesek Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol 1 kis hagyma 1 közepes burgonya 2 dl tejszín olaj só bors borsikafű lestyán rozmaring petrezselyemlevél Elkészítés: Kevés olajon a hagymát, burgonyát és a rózsáira szedett karfiolt átpirítani (én elég rusztikusra daraboltam mindent, mert a turmixolás során úgy is püré lesz az összes hozzávalóból) majd felönteni annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Kb. 15 perc alatt puhára főnek a hozzávalók, ekkor beledobtam a fűszereket, ízlés szerint. Aztán botmixerrel az egészet pürésítettem, majd 2 dl tejszínnel az egészet újra felfőztem. Tanácsok: Pár kisebb karfiolt kivettem a pürésítés előtt, így ez lett a levesbetét. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: porcellán Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |