| Karfiol sonkahabbal receptZöldséges ételek Hozzávalók: kb. 1 kg karfiol 1 csokor petrezselyem 5 dkg sonka 1 dl tej 5 dkg margarin 2 dl tejföl 4 tojás só, őrölt bors a tál kikenéséhez margarin Elkészítés: A rózsáira szedett, alaposan megmosott karfiolt a tejjel hígított meg sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, és egy margarinnal kikent tűzálló tálba rakjuk. Ezután a tejfölt a különválasztott tojássárgákkal meg az apróra vágott petrezselyemmel simára keverjük, és a karfiolra locsoljuk. Végül a tojásfehérjét csipetnyi sóval, őrölt borssal meg az apránként hozzáadott apróra vágott sonkával kemény habbá verjük, és a tejföllel leöntött karfiolra simítjuk. Sütőben addig sütjük, míg a hab megszilárdul. Tanácsok: Felhasználható hozzá maradék sonka, vagy bármilyen szalámi, felvágott! A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |