Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol sonkahabbal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
kb. 1 kg karfiol
1 csokor petrezselyem
5 dkg sonka
1 dl tej
5 dkg margarin
2 dl tejföl
4 tojás
só, őrölt bors
a tál kikenéséhez margarin

Elkészítés:
A rózsáira szedett, alaposan megmosott karfiolt a tejjel hígított meg sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, és egy margarinnal kikent tűzálló tálba rakjuk.
Ezután a tejfölt a különválasztott tojássárgákkal meg az apróra vágott petrezselyemmel simára keverjük, és a karfiolra locsoljuk.
Végül a tojásfehérjét csipetnyi sóval, őrölt borssal meg az apránként hozzáadott apróra vágott sonkával kemény habbá verjük, és a tejföllel leöntött karfiolra simítjuk.
Sütőben addig sütjük, míg a hab megszilárdul.

Tanácsok:
Felhasználható hozzá maradék sonka, vagy bármilyen szalámi, felvágott!


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás juhtúrós karfiol » Karfiol tojással. » Sajtos karfiol felfújt » Karfiolpüré-leves
» Aranysárga karfioltekercs » Sajtos karfiol. » Karfiolos rakottas » Csőben sült karfiol
» Rakott brokkoli és karfiol » Karfiol vajas morzsával » Brokkolis-karfiolos csirke » Sonkás karfiol
» Tejfölös karfiolleves » Sült karfiol sajtmártással » Karfiol-póréhagyma püré » Karfiol-omlett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.