| Májas karfiol receptEgytálételek Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol (70-80 dkg) 2 dl tejföl 1 doboz sertésmáj konzerv 5 dkg margarin 2 evőkanál liszt 2 tojás 2 dl tej 1 evőkanál ételízesítő kevés törött bors csipetnyi őrölt szerecsendió a tesihez kevés olaj és zsemlemorzsa Elkészítés: A rózsáira szedett nyers karfiolt kikent és bemorzsázott tepsipe terítem. A margarint habzásig hevítem a liszttel, felöntöm a tejjel, és kevergetve sűrűre főzöm. Hozzáadom a tejfölt és felvert tojásokat. Belekeverem az ételízesítőt és a többi fűszert, majd a villával alaposan összetört májkrémet is. Ezt az öntetet rálocsolom a karfiolra, és az előzőleg 10 percig előmelegített sötőbe tolom, ahol 25 percig sütöm közepes lángon. Mielőtt kivenném a sütőből, meggyőződöm arról, hogy a közepe is átsült-e már, vagyis beledugok egy fogvájót. Ha már nem ragad a massza a pálcikára, akkor biztosan átsült. Tanácsok: Hamar elkészül, kezdő háziasszony is sikert arathat vele. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |