| Rakott brokkoli és karfiol receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 1 fej karfiol, 2 db tojás, 2 pohár tejföl, 25 dkg tejszínes krémsajt, 1 evőkanál morzsolt oregánó, 1 evőkanál morzsolt kakukkfű, 1 evőkanál morzsolt bazsalikom, 15 dkg reszelt trappista sajt. Elkészítés: A rózsáira vagdosott karfiolt és brokkolit a késes betétű robotgépben apróra daráljuk, majd a párolóedénybe öntjük, és a lobogva forró vízben 2-3 perc alatt készre pároljuk a morzsalékot. Amíg a zöldség fődögél, elkészítjük az öntetet. Ehhez egy nagy tálba öntjük a tejfölt, a tejszínes krémsajtot, a fűszereket és hozzáütjük a 2 tojást is. Aztán az egészet kézi habverővel alaposan összedolgozzuk. Amikor a karfiol és a brokkoli megfőtt, lecsepegtetjük, majd átöntjük az egészet egy kivajazott tepsibe. Fakanál segítségével elegyengetjük a morzsalékot a tepsiben, enyhén megsózzuk, leöntjük a sajtmártással, végül a tetejére szórjuk a reszelt sajtot is. Az előkészített rakott zöldséget 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt sütjük készre. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |