Tutireceptek.hu fejléc

Csőben sült sonkás karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 db karfiol
1 fej vöröshagyma
25 dkg gépsonka
5 dkg vaj vagy margarin
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál liszt
1 poharas tejföl
2 db paradicsom

fűszerkeverék
1 késhegynyi őrölt bors
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedve fűszerkeverékes vízben majdnem puhára megfőzzük, leszűrjük.
A hagymát felkockázzuk, a margarinon kevés sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, préselt fokhagymát és átsütjük. A tejfölt elkeverjük a sajttal, liszttel, borssal.
Kivajazott jénaiba vagy magasabb kis tepsibe lerakjuk a karfiolt, ráöntjük a sonkás mártást, majd az egészet lefedjük paradicsomszeletekkel és sütőben 170 fokon 30 percig sütjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes rakott karfiol » Csőbensült rakott tészta » Lecsós karfiolpaprikás » Virslis karfiol
» Sonkás-gombócos leves » Karfiolkrém leves » Sonkás tepsis karfiol » Sonkás tojáslepény
» Sajtos sonkás fasírt » Csőben sült milánói penne » Sonkás-hagymás szelet » Krémsajtos-sonkás burgonya
» Klasszikus rakott karfiol » Karfiolrizottó » Rétegezett karfiolleves » Karfiol hústakaró alatt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.