| Baconos rakott karfiol receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 közepes db karfiol 6 ek tejföl 200 ml főzőtejszín (10%-os) 10 dkg trappista sajt 12 szelet bacon só ízlés szerint bors ízlés szerint ételízesítő ízlés szerint 1 ek vaj (tepsi kikenéséhez) 1 ek zsemlemorzsa Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és ételízesítős vízben 3/4-ig megfőzzük, majd leszűrjük, és kicsit hűlni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kivajazunk, majd a zsemlemorzsával vékonyan meghintjük. A karfiolrózsákat egyesével betekerjük a szeletelt baconbe, majd a tepsibe sorakoztatjuk. A tejfölt összekeverjük a főzőtejszínnel, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, egyenletesen ráöntjük a karfiolokra. Megszórjuk sajttal, és a meleg sütőbe toljuk, amíg szép színt kap. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |