Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1,5 kg. karfiol, 2 db. tojás,1 evőkanál + 1 kiskanál finom só, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 20 dkg. darált füstölt sertéscomb (tarja). A kisütéshez: étolaj.

Elkészítés:
A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük és 1 evőkanálnyi sóval ízesített vízben 3-4 percig blansírozzuk, majd kiszedjük és lecsöpögtetjük. A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a finomra ledarált füstölt húst is. Jól összekeverjük és ebben a masszában megforgatjuk a karfiolrózsákat.Forró olajban aranybarna színűre kisütjük. Friss zöld salátával kínáljuk. Kiváló fogyókúrás étel.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rétegezett karfiolleves » Sonkás sajtos karfiol » Sajtos sült karfiol püré » Pipicom ala ropogós
» Karfiolrizs » Aranysárga karfioltekercs » Klasszikus rakott karfiol » Brokkolis-karfiolos csirke
» Karfiolos pulykatokány » Sajtos karfiol. » Karfiol sütve » Metéltropogós
» Sajtos karfiolleves » Rakott brokkoli és karfiol » Hideg karfioltál » Karfiolkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.