| Római rakottas receptHúsételek Hozzávalók: 4 vékony szelet sertés comb só, őrölt bors, tejföl 40-50 dkg zöldbab 2 sárgarépa 2 apróbb fej vöröshagyma 10 dkg füstölt szalonna 4 ek. lecsó (lehet konzerv is) 1 mk. kakukkfű Elkészítés: A húst kissé kiverjük, sőzzuk, borsozzuk, majd a kakukkfüvet beledörzsolve félrerakjuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a babot felvagdossuk, a répát és a hagymát felkarikázzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, és a római tál aljára szórjuk. Először a babot, a répát, a hagymát tesszük rá, végül lecsóval beterítjük. Erre tesszük a hússzeleteket. Az egészet tejföllel meglocsoljuk, a tálat lefedjük. Hideg sütőben, kis lánggal, kb 1 óra 20 percig pároljuk. A fedelét leemeljük, a tetejét nagy lánggal megpirítjuk. Főtt burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Csibe78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |